Jelikož jsem stále v rekonvalescenci po nemilém překvapení z Gruzie, zastavil jsem se v Time off Caffe. Byla to moje třetí návštěva v tomto podniku. Na rozdíl od návštěv předešlých jsem tentokrát vynechal Marlenku, svoji novou arménskou lásku, i palačinky s tvarohem, dokonce i presso. Krátce poté, co jsem s kolegou vstoupil a byl přivítán věčně příjemným personálem, jsem totiž zaváhal při výběru sladkých skvostů za sklem. Toho si všiml pan kuchař a pohotově mi doporučil pannini s tuňákem. Souhlasil jsem a byl jsem pochválen za dobrou volbu. To se mi libí.Usadili jsme se a probrali s kolegou několik zásadních témat týkajících filozofie, vzdělávání a toho, kde se dneska vykousnem. Po několika minutách, kdy jsem hasil žízeň Bonaqou, mi byla předložena lahůdka. Na oválném keramickém talířku z bílého porcelánu, bez kazů, byl umělecky poskládán ubrousek, na něm ležela do zlatova opečená bagetka s průlisy. Nádherně vonící a esteticky vymazlená "kráska" žadonící o první kousnutí. To jsem jí vzápětí dopřál. První dojem jednoduše skvělý, chuť křupavého a voňavého pečiva, kombinovaná s kousky horkého tuňáka, vše lehce dochuceno kořením a zeleninou. Velmi příjemná, lehce aromatická kombinace, která aktivuje slinné žlázy ne ke křeči, ale k velmi jemnému stáhnutí a tím dotvoří první fázi gurmánského zážitku. Veškeré komponenty tohoto zázraku mají poměrně jemnou konzistenci, takže pokud se neovládnete a dopřejete si toho na začátek více, není problém. V lehce povzneseném duchu jsem dorazil zbytek, pozitivní dojem se pouze umocnil a já jsem si v duchu zařadil tento podnik do svých oblíbených. Na závěr zrekapituluji: 20 minut, 45kč za bagetku, 10kč za jemně perlivou Bonaqu, k tomu příjemný personál, skvělé prostředí s dostatkem prostoru, vše stylově zařízeno. Příjemně naladěn jsem odcházel. Vřele tento podnik doporučuji.
http://www.timeoff.cz
PS: Od začátku prosince se má otevírat i restaurace, což znamená, že jedna z dalších recenzí bude ve stylu Champion - Challenger, aneb "Squadra alchemica" vs. "Gurmánův tajný sen"
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat